
هیچچیز مثل نوشیدن یک قهوه باکیفیت در صبح، مشکلات را حل نمیکند! بسیاری از افراد میتوانند قهوهای عادی درست کنند، اما برای درست کردن بهترین اسپرسو، باید با اشتباهات هنگام کار با دستگاه اسپرسو ساز آشنا باشید.
درست کردن قهوهای عالی میتواند به یک فرایند پیچیده تبدیل شود، اما چند ترفند کوچک در این زمینه وجود دارد که به کمک میکند تا بهترین نتیجه را با استفاده از دانههای قهوه و دستگاه اسپرسو ساز خود به دست آورید. در ادامه متن با ما همراه باشید تا با شناختن مهمترین اشتباهات و راهحلهای آنها، به یک باریستای فوقالعاده تبدیل شوید!
توجه به ویژگیهایی مانند Bar در زمان خرید اسپرسوساز
قدم زدن در بخش دستگاههای اسپرسوساز یک فروشگاه بزرگ واقعاً هیجانانگیز است. هر یک از این محصولات سعی میکنند با عنوان کردن موارد مختلف بر روی جعبههای اسپرسوساز، نظر خریداران را به خود جلب کنند.
بیایید این سؤال را بررسی کنیم: میزان بار دستگاه الف 18 و میزان بار دستگاه ب 15 است. آيا میتوان با توجه به همین ویژگی گفت که دستگاه الف کیفیت بهتری دارد؟
پاسخ این است: در اکثر موارد، فشار BAR به عنوان یک “ویژگی رقابتی” در اکثر دستگاههای اسپرسوساز، از جمله اکثر دستگاههای ارزان قیمت، یک عبارت بی معنی است. اسپرسوسازهایی باکیفیت هیچوقت در مورد چنین مواردی لاف نمیزنند.
داخل همه ماشینهای اسپرسوساز، حداکثر فشار پمپ توسط نوعی شیر چک یا شیر فشار تنظیم میشود که در نهایت فشار (حدوداً) ثابتی بین 9 تا 10 بار (حدود 135psi) را به دستگاه وارد میکند. در واقع فشار کلی در دو ماشین الف و ب یکسان است! هر دو دستگاه 9 بار تولید میکنند.
تمیز نکردن اسپرسوساز به صورت مداوم
تمیز نکردن مداوم، یکی دیگر از اشتباهات هنگام کار با دستگاه اسپرسو ساز است. دستگاههای اسپرسوساز نسبت به قهوهسازهای خودکار باید بیشتر و به صورت کاملاً منظم تمیز شوند.
دلیل کثیف شدن اسپرسوسازها آزاد شدن فشار و وجود ذرات بسیار ریز قهوه است. دستگاههای اسپرسوساز هنگام دم کردن یک شات اسپرسو 135psi فشار تولید میکنند و پس از اتمام شات، فشار به شکل ناگهانی کاهش ميیابد. این بالا رفتن و پایین آمدن ناگهانی فشار تلاطم و جریان برگشتی زیادی را در درون تجهیزات اسپرسوساز ایجاد میکند. ذرات بسیار ریز قهوه نیز بر میزان این تلاطم و جریان برگشتی اضافه میکنند.
نازل بخاریا استیم وند (Steam wand) شما باید به طور کامل پاک شود. بهتر است هر بار که از این محصول استفاده میکنید، برای پاک کردن آلودگیهای موجود، کمی آن را تکان دهید.
آب نامناسب
حدود 95% اسپرسو را آب تشکیل می دهد. آبی که در دستگاه اسپرسو می ریزید. پس چرا هنگام درست کردن اسپرسو از بهترین آب استفاده نمی کنید؟
متاسفانه بیشتر دارندگان اسپرسوساز از بهترین آب ممکن استفاده نمی کنند: آنها فقط دستگاه را با آب لوله کشی پر می کنند که در بیشتر مناطق کیفیت بسیار پایینی دارد. برخی از دستگاه های اسپرسو دارای یک سیستم فیلتر به همراه دستگاه هستند (حتماً هرچند ماه یک بار فیلتر را تعویض کنید). اگر دستگاه شما داخلش فیلتر ندارد، یک سیستم فیلتری برای آن تهیه کنید و همیشه از آن استفاده کنید.
کیفیت اسپرسوی شما در مقایسه با استفاده از آب لوله کشی معمولی، به ویژه در برخی شهرها، بهبود قابل توجهی خواهد داشت.
آسیاب دانههای قهوه را فراموش نکنید
بسیاری از مدلهایی که در بازار وجود دارند اغلب دارای آسیاب داخلی هستند یا از کپسولهایی قهوه استفاده میکنند که نیاز به آسیاب را برطرف میکنند. اگر در نهایت دستگاه اسپرسوسازی را انتخاب کردید که دارای آسیاب نیست، برای تجربهی قهوهای تازه باید آسیابی مستقل تهیه کنید و دانهها را به کمک آن آسیاب کنید.
اگر به دنبال خرید یک آسیاب جداگانه برای دستگاه اسپرسوساز خود هستید، قبل از خرید مطمئن شوید که مدل انتخابی برای دستگاه اسپرسوساز مناسب است. آسیابهای اسپرسو دارای طیف گستردهای از اندازههای متنوع هستند. در همین راستا توصیه میکنیم که اگر اسپرسو ماشین دارید، از آسیابهای کوچک پرهیز کنید، چراکه به احتمال زیاد به این معنی است که میزان قهوهای که میتوانند تولید کنند، به اندازهای کم است که ارزش تهیهی یک شات اسپرسو را ندارد.